Dames 1 VC Grijpskerk: verlies tegen Donitas

Dames 1 van VC Grijpskerk Sport je Fit heeft afgelopen weekend verloren.

De tegenstander van Dames 1 was studentenvereniging Donitas uit Groningen. De stadjers waren met een delegatie van vier teams naar Grijpskerk afgereisd om daar tegen D1, D2 (3-1), D3 (2-3) en D5 (3-1) te spelen.

Het eerste damesteam van VC Grijpskerk Sport je Fit begon goed aan de eerste set. Er werd goed gevolleybald en Grijpskerk liet enkele mooie acties zien. Halverwege de set wist Donitas echter toch terug te komen en kon Grijpskerk zich niet herstellen. De set werd verloren met 22-25.

Gedegen

In de tweede set begon Grijpskerk weer sterk en zij wisten de voorsprong dit keer wel vast te houden. Donitas kon niet in haar spel komen door het gedegen spel van Grijpskerk en de tweede set werd gewonnen met 25-17.

In de derde en vierde sets kon Grijpskerk haar eigen spel niet terugvinden. Er miste wilskracht bij de Dames en Donitas bleek toch echt iets te sterk. Met 18-25 en 17-25 werden de laatste twee sets verloren. Volgende week moet Dames 1 tegen het onderaan staande Volco en Grijpskerk verwacht hier weer meer punten te behalen.

Bron: Westerkwartier