Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit: winst

Er stond zaterdag weer een drukke wedstrijddag op de planning voor VC Grijpskerk Sport je Fit. Met twaalf wedstrijden, variërend van niveau C tot promotieklasse, werd weer veel mooi volleybal ‘neergelegd’in sporthal De Bokkediek.

Heren 1 speelde zaterdag tegen het eerste herenteam van Haulerwijk. Het beloofde vooraf al geen spannende wedstrijd te worden, want de mannen van Haulerwijk stonden onderaan en hadden nog maar één wedstrijd gewonnen. Grijpskerk daarentegen stond op een gedegen vierde plek.

De eerste set liet Grijpskerk dan ook duidelijk zien dat ze veel te sterk waren voor Haulerwijk. Er werd zeer scherp gespeeld en de Westerkwartierders toonden mooi volleybal. Er werd goed verdedigd en met mooie geplaatste aanvallen werd de eerste set met gemak gewonnen: 25-11.

Serve-fouten

Door de winst van de eerste set dacht Grijpskerk dat ze de mannen van Haulerwijk heel gemakkelijk zouden inmaken, maar niets was minder waar. Haulerwijk was gespitst op het winnen van de wedstrijd en maakten het Grijpskerk erg moeilijk. Hier kwam bij dat de Westerkwartierders veel serve-fouten maakten en verdedigend niet altijd oplettend genoeg waren.

Haulerwijk kwam vaak in de buurt van Grijpskerk, maar het eerste herenteam wist de sets toch elke keer weer naar zich toe te trekken. Met 4-0 werd de wedstrijd toch duidelijk gewonnen door Grijpskerk H1 (25-11; 25-23; 25-20; 25-23).

Bron: Westerkwartier