Terug naar grootmoeders tijd in zorgbazaar Grijpskerk

Het was een gezellige dag, vol activiteiten voor jong en oud, in Zorgbazaar de Kievit, de kringloopwinkel met dagbesteding, in de oude zuivelfabriek van Grijpskerk.

Kinderen deden zaterdag mee aan Oud-Hollandse spelletjes, keken hoe je van schapenwol draad spint en zaten in de knuffelhoek met een cavia op schoot. Buiten konden ze boven een vuur een pannenkoek bakken. Ze deden mee aan een speurtocht door de tijd en konden knutselen.

De kerst- en Sinterklaasverkoop liep goed. Zwarte Pieten verblijdden de jeugd met een bezoek en er klonken live Sinterklaasliederen. Verhalenverteller Harald bracht een spannend verhaal over vroeger tijden en Moeder de Gans van poppentheater Eya Popeya Stipp bracht op verrassende wijze het sprookje van Repelsteeltje.

Bron: Westerkwartier