VC Grijpskerk/Sport je fit Dames 1: winst

Dames 1 van VC Grijpskerk/Sport je fit moest afgelopen weekend tegen de hekkensluiter Volco D1 in De Bokkiediek. De dames wilden zich revancheren na de twee verloren wedstrijden van de afgelopen weekenden.

Ze begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op een voorsprong. Door servicedruk en goede aanvallen liep de voorsprong uit. Echter aan het einde van de set begon Grijpskerk mee te rommelen met de tegenstander waardoor Volco weer dichterbij kwam, uiteindelijk weet Grijpskerk de set naar zich toe te trekken met 25-19.

De tweede set moest er dus netter gespeeld worden door Grijpskerk om de set zo makkelijker binnen te slepen, echter door veel lawaai en geschreeuw van de tegenpartij lag Grijpskerk onder druk en begon zelf ook erg rommelig te spelen. De tweede set werd gewonnen met 25-19. De derde set moest gewonnen worden om Volco niet weer in de wedstrijd te spelen.

Achterstand

Deze set werd wat makkelijker gewonnen dan de eerste en de tweede, 25-17 was de uiteindelijke setstand. In de vierde set maakte Aniek Hut uit Dames 4 haar debuut in Dames 1, waar het eerst even wennen was pakte ze het later goed op en speelde ze een goede set. De vierde set ging het echter wel meer gelijk op, Grijpskerk keek zelfs tegen een achterstand aan, door een goede serviceserie van Eline Kuiper werd deze achterstand omgezet in een voorsprong van een aantal punten die de dames uiteindelijk niet meer hebben wegegeven.

De vierde set werd gewonnen met 25-20. Het was een rommelige wedstrijd van beide partijen, maar de vijf punten blijven in Grijpskerk. Komend weekend moeten de dames uit naar studentenvereniging Veracles.

Bron: Westerkwartier