Bijen is leven

In 2014 is in Grijpskerk een Stichting “Bijen is leven” opgericht.

Stichting “Bijen is leven” is opgericht door imkers met grote zorg om de teruglopende bijenstand. Het teruglopen van de bijenstand vormt een bedreiging voor de biodiversiteit. Door allerlei oorzaken neemt het aantal bijen af. Bijen worden bedreigd door het gebruik van landbouwgif, de pesticiden. Maar ook de intensieve veeteelt en akkerbouw zorgen voor veel monocultuur, met als gevolg de afname van drachtplanten voor de bijen. Ook hebben de bijen zelf last van ziekten, onlangs zijn in Noord Nederland nog een aantal uitbraken van de erg besmettelijke bijenziekte Amerikaans vuilbroed geconstateerd. Maar ook de varroamijt is een groot probleem voor de honingbij. Daarbij komt ook nog de afname van het aantal actieve imkers in Nederland. De missie van de stichting “Bijen is leven” is het bevorderen van het aantal honingbijen en daardoor de biodiversiteit te bevorderen. Dit doet de stichting door actief te imkeren. Gesteund door particulieren, bedrijven en andere organisaties zorgt de stichting voor een grotere bijenpopulatie.

Website: http://www.bijenisleven.nl

info@bijenisleven.nl KVK nummer 61217123 RSIN nummer 854256994 Triodos bank nummer NL15TRIO0197926037