Kindpakketten voor gezinnen met minimuminkomen in Zuidhorn

De gemeente Zuidhorn en drie winkeliers hebben de handen ineen geslagen en maken samen zogenaamde kindpakketten voor de minima. Deze winkeliers zijn: terStal (kleding) en Sporthuis Bergman (sportartikelen) uit Zuidhorn en DIO drogist (tevens speelgoed) uit Grijpskerk.

De gemeente heeft van het Rijk een bijdrage ontvangen om de armoede en schuldhulpverlening extra te ondersteunen. Een deel van deze bijdrage heeft de gemeente ingezet voor een subsidie aan de Stichting Urgente Noden, extra budget voor schuldhulpverlening en voor de Voedselbank.

Het andere deel zet de gemeente in voor kindpakketten. Hiermee geeft de gemeente ook invulling aan haar voornemen om binnen het armoedebeleid speciale aandacht te geven aan gezinnen met kinderen.

Waardebonnen

De extra ondersteuning voor kindpakketten is in de vorm van drie waardebonnen voor kleding, sportartikelen en speelgoed van bovengenoemde winkeliers uit de gemeente. Voor elk kind van een gezin binnen de doelgroep stelt de gemeente € 120 beschikbaar.

De drie winkeliers hebben, in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, dit bedrag elk met € 10 verhoogd. Per winkelier is nu een waardebon beschikbaar van € 50 in plaats van € 40, een verhoging van 25%.

Bijstandsnorm

De kindpakketten zijn voor alle gezinnen met kinderen tot 18 jaar met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm. Op basis van andere minimaregelingen zijn er bij de gemeente ongeveer 75 gezinnen met 125 kinderen in beeld. Deze gezinnen krijgen van de gemeente een brief waarin is aangegeven waar zij de waardebonnen kunnen afhalen.

Gezinnen die niet bekend zijn bij de gemeente, maar wel tot de doelgroep behoren kunnen een aanvraag indienen. Informatie hierover is verkrijgbaar bij het Zorgloket, telefoonnummer (0594) 508810.

Verantwoordelijk wethouder Bert Nederveen: “We zijn blij dat we dit mogen en kunnen doen. Juist voor deze gezinnen is het een welkome aanvulling en extra ondersteuning in deze tijd.”

 

Bron: Westerkwartier

 

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk