Onnodig Verlies Dames 1 VC Grijpskerk Sport je Fit

Voor VC Grijpskerk Dames 1 stond er een spannende wedstrijd op het programma tegen
studentenvereniging Veracles, dat één plaats hoger op de ranglijst staat.

In de nieuwe inspeelshirts, gesponsord door Celsuscare Verzuimmanagement en Sport je Fit, werd er warm gelopen. De dames van Grijpskerk begonnen redelijk goed aan de wedstrijd, maar waren niet overtuigend genoeg. Hierdoor was het voor coach Erwin Smeenk noodzakelijk om bij een achterstand van 15-20 te wisselen. Dit werkte want bij een achterstand van 17-22 ging de knop om.

Anniek Tel was erg attent aan het net en scoorde drie keer achter elkaar. Er werd beter geserveerd en Grijpskerk knokte zich terug in deze set. Uiteindelijk wisten de dames de set naar zich toe te trekken en wonnen met 23-25. Het goede spel werd in de tweede set voortgezet. De set ging lang gelijk op, maar uiteindelijk trok Veracles aan het langste eind (27-25).

Mooie punten

In de derde set werd er door de dames uit Grijpskerk erg goed gespeeld. Verdedigend stond het goed en door onder andere een aantal 3-meter aanvallen van Eline Kuiper werden er mooie punten gescoord. Een harde smash vanaf de 3 meter, door Carina Feitsma, betekende winst voor deze set (16-25). Grijpskerk had de wedstrijd in handen en kon het in de vierde set beslissen. Helaas voor de dames gebeurde dit niet. De set ging lang gelijk op, maar door een aantal slordig foutjes werd deze uit handen gegeven en stond het dus 2-2.

In de vijfde set keek Grijpskerk als snel tegen een grote achterstand aan. De dames wisten nog een paar punten terug te komen, maar dit was niet genoeg. De wedstrijd werd, onnodig, verloren met 2-3. Op zaterdag 10 januari staat de eerst volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen LSV. De dames zijn uit op revanche tegen het team uit Loppersum, waar aan het begin van dit seizoen met 0-4 werd verloren.

Op de foto (bovenste rij) v.l.n.r. sponsor Marcel Tillema, Annemiek Geertsema, Marfan Telkamp, Marita Vrolijk, Sarina Holtrop, coach/trainer Erwin Smeenk, onderste rij Anniek Tel, Eline Kuiper, Simone ‘t Hoen, Carina Feitsma, Elsanne van der Veen.

Bron: Westerkwartier