VC Grijpskerk maakt het koploper erg moeilijk

Het eerste herenteam van VC Grijpskerk speelde zaterdag in Groningen de topper tegen de studenten van Veracles. Omdat coach Stans Baar verhinderd was, nam Eline Kuiper de coaching voor haar rekening.

In het begin was het even zoeken naar de juiste afstemming tussen spelverdeler Peter Teeninga en de aanval.  Halverwege de eerste set bleek al gauw dat beide ploegen niets voor elkaar onderdeden en de score ging dan ook gelijk op. Toen plaatste de thuisploeg een tussensprint en de eerste set lag voor het grijpen. Het tekende de ploeg uit Grijpskerk dat ze bleven vechten voor de punten en met 25-27 werd de set binnengehaald.

Evenwicht

De tweede set ging volgens hetzelfde scenario en met 24-26 werd ook deze set gepakt. Dit hadden de studenten uit Groningen niet verwacht, en in de derde set deden ze er nog een schepje bovenop. Met twee keer 25-20 trokken ze de stand weer in evenwicht. De vijfde set moest zodoende de beslissing brengen en daarin liep Grijpskerk uit naar een 8-4 voorsprong.

Toen vond de scheidsrechter het tijd om zich ook maar eens te laten gelden. Met enkele vreemde beslissingen bracht hij de mannen uit Grijpskerk uit hun evenwicht. De ploeg was niet bij machte om het tij te doen keren en met 15-12 trok uiteindelijk Veracles met een 3-2 overwinning aan het langste eind.

Bron: Westerkwartier