Cbs De Borgstee Grijpskerk gul voor goede doelen

Cbs De Borgstee in Grijpskerk heeft het geld dat door de kinderen bijeen gelopen is tijdens de sponsorloop een goede bestemming gegeven.

De Kindervakantiespelweek Grijpskerk, dat elk jaar door vrijwilligers (veel oud-leerlingen van de school) wordt georganiseerd, werd verblijd met € 500,– Een grote groep jongeren zorgt er elk jaar voor dat de kinderen uit het dorp een fantastische week hebben in de zomervakantie.

De Stichting KIKA mocht maar liefst € 1000,– in ontvangst nemen. Namens de stichting nam Jettie Hagenauw de symbolische cheque dankbaar in ontvangst. De school kreeg van KIKA een oorkonde. Vlak voor de kerstvakantie werd in en rond de school een kerstmarkt gehouden. De kinderen van alle groepen hadden iets gemaakt: versierde potjes, kerstboomhangers, kerststukjes en ga zo maar door.

Ouders

Ook thuis waren ouders en kinderen actief geweest met het bakken van taarten en koekjes. Tijdens de kerstmarkt werd ook aan de inwendige mens gedacht, er viel van alles te eten en te drinken. Daarnaast kon er ook geknutseld worden, nagels lakken, schminken, vogelhuisjes vouwen, er werd muziek gemaakt en gezongen, teveel om op te noemen. De opbrengst van de kerstmarkt ( € 700,–) gaat naar twee goede doelen: de stichting Educaided en een weeshuis in India.

Cbs De Borgstee heeft ook meegedaan aan de actie van de Voedselbank Westerkwartier. De opbrengst was geweldig!! Maar liefst 42 volle dozen werden onder grote belangstelling in de ‘Jan Plezier’ geladen.

Bron: Westerkwartier