Mark Kroese nieuwe hoofdtrainer v.v. Grijpskerk

Het bestuur van voetbalvereniging Grijpskerk heeft Mark Kroese benoemd tot hoofdtrainer voor het volgend seizoen: 2015–2016.

Een sollicitatiecom­missie, bestaande uit bestuursleden, begeleiders en spelers, vindt Kroese het beste bij vv Grijpskerk passen. Er hadden 16 goed gekwalificeerde mensen gesolliciteerd.

Mark Kroese is dit lopende seizoen nog trainer van het tweede elftal van Drachtster Boys. Dit elftal speelt in de reserve hoofdklasse. Kroese vervult deze functie vanaf 2013.
Daarvoor was hij trainer van het tweede van GVAV (reserve 1e klasse), coördinator in de jeugd bij diezelfde club en trainer van de A1 bij Be Quick 28 (tweede divisie landelijk) te Zwolle.
Zelf was Mark Kroese ook als speler actief: het laatst bij GVAV en daarvoor o.a. bij Amicitia VMC en FC Lewenborg, allemaal in Groningen

Vv Grijpskerk-voorzitter Klaas-Wybo van der Hoek is verguld met de komst van Mark Kroese: “Als vv Grijpskerk proberen we op te bouwen vanuit de eigen kracht. Mark Kroese is een trainer die daarbij past. Wij waren als vv Grijpskerk toe aan een jonge trainer, die tegelijkertijd op hoog niveau heeft gewerkt. Met zijn 29 jaar en zijn toch al goede ervaring zal Mark de nodige impulsen geven. Wij vinden dat hij goed bij de huidige jonge ploeg van Grijpskerk past. ”

Mark Kroese is erg blij met zijn benoeming: “Het is fantastisch om voor een club met zo’n mooie traditie als Grijpskerk te mogen werken. Het eerste en tweede van Grijpskerk zijn nog erg jong. De teams kunnen nog veel beter en stabieler worden. Gezien mijn ervaring zal ik aandacht aan de doorlopende lijn van senioren naar jeugd blijven besteden. Het is prachtig om te zien dat de huidige A-selectie van Grijpskerk bijna geheel uit eigen kweek bestaat. Grijpskerk bewijst dat het kan: bouwen op eigen jeugd. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.”

Van der Hoek: “De nieuwe hoofdtrainer zal het eerste en tweede gaan trainen. Daarnaast bewaakt hij de doorstroom vanuit de A-junioren en de jeugd in het algemeen. Verder past hij goed bij ons dorpse karakter.” Van der Hoek is ook positief verrast door het grote aantal sollicitanten: ”Blijkbaar zien velen iets aantrekkelijks in onze jonge spelersgroep en in onze club. Als ook buitenstaanders dat herkennen, steunt dat ons in ons werk."

Mark Kroese volgt Henk Buikema op, die aan het eind van dit seizoen zijn loopbaan voortzet bij vv Loppersum. Grijpskerk kiest met Kroese voor jeugdigheid, maar tegelijkertijd voor enige continuïteit. Buikema is namelijk een van Kroese’s leer­meesters in het voetbal geweest.