Winst voor Dames 1 VC Grijpskerk Sport je Fit

Voor Dames 1 van VC Grijpskerk Sport je Fit stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. De dames moesten het opnemen tegen de nummer 4 op de ranglijst, LSV uit Loppersum.

De eerste wedstrijd van het seizoen, dat ook tegen dit team werd gespeeld, verloren de dames met 0-4, dus er was nog iets recht te zetten.

Fanatiek

Grijpskerk begon fanatiek aan de wedstrijd. Toch kwamen de dames uit Loppersum op voorsprong door onnodige fouten die aan de kant van Grijpskerk gemaakt werden. Toch werd door een goede serviceserie van Simone ’t Hoen een aantal mooie, maar vooral belangrijke punten gescoord.

Hierdoor wisten de dames de set toch snel te winnen met een stand van 25-16. In de tweede set werd er bij een achterstand van 4-7 door coach Erwin Smeenk een time-out aangevraagd. Hij stelde de dames weer op scherp, waardoor ze onder andere door goede verdediging van libero Annemiek Geertsema en een mooie serviceserie van Marfan Telkamp uit konden lopen naar een stand van 14-9.

Uit het veld

LSV werd volledig uit het veld geslagen en wist de mooie aanvallen uit de set-ups van spelverdeler Marita Vrolijk niet te verdedigen. Grijpskerk won de set met 25-16.

LSV gaf zich echter niet gewonnen, want in de derde set liep het lange tijd gelijk op. Bij een stand van 20-20 was het echter de thuisploeg die de leiding nam. Degelijk en slim volleybal werd getoond en hierdoor won Grijpskerk de set met 25-22. In de 4e set werd Carina Feitsma gewisseld met Anniek Tel op de positie van hoofdblokkeerder. Zij wist de tegenstander meteen af te blokkeren. De set werd hierna gemakkelijk uitgespeeld door de dames: 25-16.

Vierde plaats

Door deze vijf punten komen de dames op een mooie vierde plaats te staan. Een goed resultaat waar ze trots op mogen zijn. Volgende week wordt opnieuw thuis gespeeld tegen Emmen ’95.

Op de foto: Dames 1 draagt sinds kort inspeelshirts die mede mogelijk zijn gemaakt door Sport je Fit en Celsuscare, v.l.n.r. boven Marita Vrolijk, Anniek Tel, coach/trainer Erwin Smeenk, Marfan Telkamp, Annemiek Geertsema. Onder: Eline Kuiper, Sarina Holtrop, Carina Feitsma, Simone ’t Hoen.

Bron: Westerkwartier