Bert Luppes over ‘Dans Drift Dood’

‘Een prachtige voorstelling, het is eigenlijk een lang gedicht, met de ondertoon van de blues’

Na Den Haag, Leiden, Nijmegen en vele andere plaatsen in Nederland doet de monoloog: ‘Dans Drift Dood’ nu het atelier van Gert Sennema in Grijpskerk aan. (De Oude Melkfabriek) Voor de voorstelling, die zo’n drie kwartier duurt, wordt er gekozen voor bijzondere theaterlocaties in heel Nederland.

Wanneer: Donderdag 15 jan 20.30 Vrijdag 16 jan 20.30
Waar : Het atelier van Gert Sennema in ‘De Oude Melkfabriek’
Kiewitsweg 36 Grijpskerk
Wie : Spel: Leo Rijff, Sax: Jan de Wilde, Tekst en Regie: Bart van Mulkom
Entree : Er wordt achteraf een bijdrage gevraagd (hoed)

Reserv : beartintheater@outlook.com of 06 51082216

In de monoloog ‘Dans Drift Dood’ (Bart van Mulkom) worstelt ‘de acteur’ met de aanwijzingen die hij van de schrijver en de regisseur heeft gekregen. Zijn levenspad lijkt nauwkeurig door anderen te zijn uitgeschreven! ‘De acteur’, die van de schrijver in het stuk geen naam krijgt, lijkt zich hier niet bij neer te willen leggen. Ook de lezer en het publiek ontkomt niet aan deze regieaanwijzingen. Indien gepland, moet er applaus klinken en anders zal het stil zijn. Tussendoor worden we getroost met Duitse kinderliedjes en gedichten voor het slapengaan. ‘Dans Drift Dood, neemt op een absurde wijze ‘ons vrije denken en handelen’ onder de loep.
De monoloog ‘Dans Drift Dood’ wordt uitgegeven door Boekscout.nl (Soest) en is verkrijgbaar bij Boekscout.nl of te bestellen bij de boekhandel onder het ISBN nummer: 978-94-022-0739-2