Debat over alcohol

Leerlingen Gomaruscollege en Lauwerscollege debatteren over jeugd en alcohol.

Woensdag 21 januari aanstaande van 14.00-16.00 uur vindt een jeugdgemeenteraadsvergadering plaats met leerlingen van klas 4 van het Gomaruscollege Zuidhorn. Voor de leerlingen van klas 4 van het Lauwerscollege Grijpskerk vindt de jeugdraadsvergadering plaats op woensdag 4 februari aanstaande van 14.00-16.00 uur. Alle leerlingen krijgen een rol (raadslid, wethouder, journalist, eventueel inspreker). Op basis van een fictief raadsvoorstel over jeugd en alcohol gaan de leerlingen met elkaar in debat. Zij worden daarbij geholpen door echte raadsleden, wethouders en een journalist. De vergadering is in het gemeentehuis in Zuidhorn en is openbaar.

Jongeren tussen 15-20 jaar

Deze leerlingen, die meedoen zijn binnen enkele jaren stemgerechtigd. De gemeenteraad vindt het daarom belangrijk hen bij te brengen wat de gemeenteraad doet en hoe een raadsvergadering verloopt. De twee middelbare scholen in de gemeente Zuidhorn, het Lauwerscollege in Grijpskerk en het Gomaruscollege in Zuidhorn, hebben aangegeven graag aan dit project mee te doen.

Jeugd en alcohol

Het onderwerp waarover de leerlingen met elkaar in debat gaan, is jeugd en alcohol. Hoe maak je jongeren, hun ouders en verkopers bewust van de gevolgen van het gebruik van alcohol? Een onderwerp dat de jeugd direct aangaat. De gemeente hoopt dat de jeugdraadsvergadering ook bijdraagt aan de bewustwording onder de leerlingen.

Bron: Gemeente Zuidhorn