Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit wint streekderby tegen De Meeuwen

Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit heeft zaterdag de streekderby tegen De Meeuwen 2 uit Zuidhorn gewonnen.

Grijpskerk moest het doen zonder Marcel Tillema en Peter Teeninga kon alleen de eerste set meedoen. Hierdoor was het team niet op volle kracht. In de eerste set begon Grijpskerk geconcentreerd en fanatiek. Via degelijk spel met Peter Teeninga als spelverdeler en diverse mooie aanvallen van onder anderen Erwin Smeenk en Rob van der Wilt, werd de eerste set vrij eenvoudig gewonnen met 25-18.

Veranderingen

De tweede set ging vanaf het begin af aan meteen gelijk op. Bij Grijpskerk werden er wat veranderingen in de opstelling gemaakt. Dit resulteerde niet in slechter spel maar toch kon Grijpskerk de voorsprong niet pakken. Dit bracht uiteraard de nodige spanning zoals die in een dergelijke derby verwacht mag worden. De set was tot aan het eind toe spannend.

De adrenaline steeg tot grote hoogte waardoor de spanning tussen de ploegen nog hoger opliep. Uiteindelijk trok Grijpskerk de spannendste set uit de wedstrijd naar zich toe: 25-23. De derde set begon Grijpskerk weer uitermate scherp en geconcentreerd. Hierdoor kwam De Meeuwen geen moment in hun spel en bij Grijpskerk lukte daarentegen alles.

Gevarieerd

De spelverdeler wist zijn aanvallers goed te bedienen. Vooral over midden werd er goed en gevarieerd aangevallen. Ook de diagonaal werd goed bediend. Al met al een zeer sterke set die met 25-11 gemakkelijk gewonnen werd.

De vierde set hebben de heren van Grijpskerk duidelijk laten lopen. De concentratie was weg en De Meeuwen profiteerde hiervan. Die trokken, in een snelle set, toch nog een punt naar zich toe. Door de 3-1 overwinning staat VC Grijpskerk Sport je Fit Heren 1 op een verdiende derde plaats in de 1e klasse.

Op de foto v.l.n.r achter Richard Doesburg, Erwin Smeenk, Jos Dijk, Aebe Jan Baarda en voor Peter Teeninga, Hessel Kuipers, Emiel Wagenaar, Marcel Tillema (Rob v.d. Wilt ontbreekt).

Bron: Westerkwartier