Nipt Verlies VC Grijpskerk Sport je Fit Dames 2

Dames 2 van VC Grijpskerk Sport je Fit had zaterdag een echte streekderby tegen De Meeuwen D2 uit Zuidhorn.

Aan het begin van het seizoen troffen de twee teams elkaar al in Zuidhorn waarbij Grijpskerk de wedstrijd toen met 3-2 won. Ook zaterdag was Grijpskerk van plan om met winst naar huis te gaan. Het team van trainer/coach Emiel Wagenaar heeft een wisselvallig seizoen. Het team bestaat uit individueel sterke spelers, maar bij het samenspel in de wedstrijd wil dit nog wel eens niet tevoorschijn komen.

Veranderingen

Daarbij zijn er op de helft van het seizoen ook enkele veranderingen gemaakt in de samenstelling van het team. Zo spelen sinds enkele weken Danja Holtrop en Marieke Boersma bij het team en heeft Minke Oosterhof besloten te stoppen. Al meteen aan het begin van de eerste set kreeg Grijpskerk het erg lastig. Het team had moeite met het verdedigen van de geplaatste ballen van Zuidhorn en kwam niet in haar eigen spel.

Grijpskerk stond met 23-16 achter toen opeens de knop werd omgedraaid. Door een moeilijke service van Elsa Hoeksma kwam Grijpskerk punt voor punt dichterbij De Meeuwen en plotseling keken de dames niet tegen een achterstand aan, maar waren ze teruggekomen tot 24-24. Toch trok het team aan het kortste eind en verloor Grijpskerk de set met 24-26.

Mooie aanvallen

In de tweede set had Grijpskerk de smaak te pakken. Er werd goed verdedigd door onder andere de libero van het team, Floor Kuiper, en er werden mooie aanvallen gemaakt door Patricia Voogd en Petra Huistra. Toen Grijpskerk met 20-16 voor stond ontstond er toch weer onnodige paniek en wist Zuidhorn toch wat punten te pakken. Gelukkig behield Grijpskerk de voorsprong en won het team met 25-22.

Ook in de derde en vierde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Bij Grijpskerk werden er gevarieerd tussen de spelverdelers Mariëlle Bouma en Dames 4-speelster Sanne Broeils en werden de time-outs gebruikt om het team weer rustig en geconcentreerd te krijgen. Hoewel de derde set werd verloren met 21-52, wist de dames van Grijpskerk de vierde set toch weer te winnen met 25-19.

Paniek

Het stond 2-2 en er moest een vijfde set worden gespeeld. De vijfde set begon wel heel gemakkelijk voor Grijpskerk. Na zes opslagen stond het team 6-0 voor en was de paniek toegeslagen bij Zuidhorn. Grijpskerk kwam op een voorsprong van 13-8 te staan en het team dacht dat ze al had gewonnen.

Niets was minder waar. Zuidhorn wist punt na punt te behalen en won de set uiteindelijk met 15-13. Toch blijft Grijpskerk ook na deze wedstrijd met een zesde plek op de ranglijst ruim twee plekken boven Zuidhorn staan.

Bron: Westerkwartier