Winst VC Grijpskerk Sport je Fit Dames 1: 4-0

Zaterdag stond alweer de tweede thuiswedstrijd van 2015 op het programma voor Dames 1 VC Grijpskerk Sport je Fit.

De dames staan op een mooie vijfde plaats en de tegenstander van deze wedstrijd, Emmen ’95, op een tiende plaats. Emmen heeft echter bijna elke keer één of twee punten behaald wanneer het team tegen een team uit de top vijf moest spelen. Dat wilde Grijpskerk voorkomen. Vijf punten was het doel.

Dames 1 is meteen op dreef en er wordt gespeeld als een team waarin voor elkaar wordt gevochten. Met een aantal wisselingen in de opstelling, Annemiek Geertsema van libero naar passer-loper en Carina Feitsma van hoofdaanval naar hoofdblok, heeft trainer/coach Erwin Smeek meer wisselmogelijkheden.

Passer-loper

De eerste speelminuten voor Annemiek Geertsema als passer-loper waren een groot succes. Dat ze verdedigend sterk is, was bekend. Maar Annemiek heeft door een mooie scorende serve en tactische ballen aan het net laten zien dat zij op de positie van buitenaanvaller haar plek heeft (terug) gevonden.

Carina Feitsma is een mooie aanwinst op de positie hoofdblok. Verdedigend vloog ze van links naar rechts en wist ze prachtige passen te geven. Ook blokkerend zorgde ze voor een sluitend blok waar de hoofdaanvallers van Emmen moeilijk langs konden komen.

Duikoefeningen

Vanaf de eerste tot de laatste set wist Dames 1 verdedigend veel ballen te pakken. Door de vele duikoefeningen op de training van Erwin worden de dames steeds sneller, wat terug te zien is in de wedstrijd.

De aanvallers raken steeds meer ingespeeld op spelverdeler Marita Vrolijk. Onder andere Sarina Holtrop wist de ene naar de ander bal dwars door de blokkering van Emmen heen te slaan. Al met al kan er geconcludeerd worden dat de Dames steeds meer een team worden. De wedstrijd werd met 4-0 gewonnen en het team staat nu op een mooie vijfde plek in de ranglijst (25-16, 25-22, 25-18, 25-12).

Bron: Westerkwartier