Arjen Admiraal snelschaakkampioen Westerkwartier 2015

Een geslaagd snelschaakkampioenschap

Schaakclub Het Schaakkwartier hield op dinsdag 20 januari een snelschaakkampioenschap voor spelers met een binding met het Westerkwartier. Best een aardig potentieel als je bedenkt hoeveel mensen er in het Westerkwartier wonen die kunnen schaken. Vooraf was er op verschillende manieren aan de weg getimmerd en was er de hoop om een flink aantal spelers te verleiden om de strijd met elkaar aan te binden. Van de bevriende schaakclub Leek konden we een kwartet spelers begroeten en oud-lid Robin kwam ook zijn kunsten vertonen. Hiermee kwamen we op bijna het dubbele aantal spelers t.a.v. een normale schaakavond.

Snelschaken, in dit geval 10 minuten per persoon, kent verschillende facetten. Kennis van de opening, handigheid bij tactische wendingen, redelijke tijdsverdeling en het in bedwang houden van de zenuwen strijden om het grootste belang bij deze tak van sport. Ogenschijnlijk leken de spelers aardig aan elkaar gewaagd en was er vooraf geen uitgesproken favoriet.

Het totaal aantal deelnemers was oneven waardoor er iedere ronde een bye uitgedeeld werd. De tussenstand was hierdoor enigszins onoverzichtelijk. Na 7 ronden in razend tempo gespeeld te hebben bleek Arjen de winnaar van het toernooi te zijn met 6.5 punt, voor Derk met 5.5 punt en Geert met 4 punten.

Bij de prijsuitreiking waren alle deelnemers het over eens dat we terug kunnen zien op een geslaagde avond met leuk spel en onverwachte wendingen.

 

Bron: http://hetschaakkwartier.nl/snelschaken2015.htm

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk