Opnieuw winst voor VC Grijpskerk Dames 1

Het eerste damesteam van VC Grijpskerk dat op dit moment een vijfde positie inneemt in de competitie, ging zaterdag naar Ommen.

Tijdens de vorige wedstrijd werd tegen Volco, een team met veel lawaai, vijf punten behaald en met deze doelstelling gingen de dames samen met coach Erwin Smeenk in een busje richting Overijssel.

Concentratie

De eerste set begon met een mooi voorsprong. Door gebrek aan concentratie bij Grijpskerk kwamen de dames van Volco terug en namen ze de leiding over. Grijpskerk raakte in paniek en kon de ballen niet meer op de grond krijgen bij Volco. De eerste set werd verloren: 21-25.

In de tweede set begon Grijpskerk weer vol goede moed. Het team werd bijeen geroepen door coach Erwin Smeenk en er werden goede afspraken gemaakt in het achterveld. Door een goede servicedruk van Grijpskerk kon het team de set dan ook binnen slepen: 25-21.

Weggespeeld

Ook in de derde set bleef Grijpskerk goed volleyballen en kwam de pass aan. Vervolgens konden de set-ups goed worden verdeeld onder de aanvallers. Het blok van Volco werd weggespeeld waardoor Grijpskerk veel kon scoren bij de dames van Volco. Wederom winst voor Grijpskerk: 25-18.

De vierde set verloor Grijpskerk hun snelheid en concentratie waardoor er veel onnodige fouten werden gemaakt. De dames van Volco profiteerden hier van en met veel aanmoediging van het publiek van Ommen, sleepte Volco de vierde set binnen.

Gestolen bal

Er moest dus een vijfde set worden gespeeld om uitkomst te bieden; iets waar Grijpskerk geen rekening mee had gehouden. Het werd een spannende set, waarin leuke rally’s zichtbaar waren. Van beide kanten was er goed volleybal te zien. Door een fout van de scheidsrechter, die een gestolen bal zag in het mooie blok van Eline Kuiper, werd het nog spannender.

De dames van VC Grijpskerk bleven zich echter concentreren. De stand liep gelijk op, maar bij 12-12 wist Grijpskerk de voorsprong te pakken en maakten zij de vijfde set af: 15-12.

Bron: Westerkwartier.