VC Grijpskerk Heren 1 wint in Appelscha: 4-0

Het eerste herenteam van VC Grijpskerk Sport je Fit beleeft tot nu toe een geweldig seizoen. Al vanaf de start van het seizoen spelen de Heren in de top 4 van de eerste klasse.

Vrijdag stond er een uitwedstrijd in Appelscha op het programma. Op papier zou het een makkelijke wedstrijd moeten worden, de nummer drie tegen de nummer laatst. Grijpskerk was, ondanks de vrijdagavond, direct bij de les en wisten in de eerste set als snel uit te lopen. Er werd degelijk en gevarieerd gespeeld. De Heren uit Appelscha konden dat tempo en niveau niet bij benen. De eerste set werd dan ook gewonnen met 25-16.

De tweede set begon coach Stans Baar ongewijzigd. Grijpskerk schroefden het tempo op. Alles liep goed, de passes kwamen aan, de setups waren goed en de ballen werden op alle posities mooi ingeslagen. Appelscha wist niet waar ze moesten beginnen en konden het wederom tempo niet aan. Grijpskerk won weer met 25-11.

Fouten

Doordat de tweede set zo gemakkelijk werd gewonnen verslapte de concentratie enigszins in de derde set. Er werden meer fouten gemaakt en Appelscha had enkele goede wissels doorgevoerd. De heren van Grijpskerk hadden daar niet direct een antwoord op.

Er waren wat scherpe uitspattingen en een time out nodig om Grijpskerk weer bij de les te krijgen. De set ging tot 20-20 gelijk op, daarna was de concentratie terug en kwamen er een paar mooie aanvallen van Aebe Jan Baarda en Hessel Kuipers. Zij zorgden ervoor, mede door een goede service van Erwin Smeenk, dat Grijpskerk de set won met 25-21.

Gastspeler

In de vierde set werd gastspeler Pim-Paul Baarda ingezet. Hij had de eer om direct het eerste punt te scoren. Dit was meteen de toon voor de vierde set. Het degelijke spel was weer terug en Grijpskerk wilde niet weer die laatste set uit handen geven. De concentratie bleef en de voorsprong in deze set werd niet meer weggegeven. De heren wonnen met 25-16.

Door deze 4-0 overwinning konden de heren voor één dag genieten van de koppositie in de eerste klasse. De concurrenten moesten zaterdag spelen en zijn inmiddels Grijpskerk weer voorbij maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Het blijft spannend in de top vier. Zaterdag staat er een top wedstrijd tegen Vries op het programma. De nummer twee tegen de nummer drie. Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie wedstrijd. Aanvang 18.30 uur in sporthal De Bokkediek in Grijpskerk.

Bron: Westerkwartier.