Winst voor Dames 3 VC Grijpskerk Sport je Fit: 3-2

Dames 3 van Grijpskerk speelde donderdag de inhaalwedstrijd tegen Exstudiantes DS 1 dat op de eerste plek in de competitie staat.

Het zou een spannende wedstrijd worden, want de twee teams stonden bijna gelijk in de competitie. Grijpskerk stond derde, maar had twee wedstrijden minder gespeeld. Hierdoor had het team wel een achterstand van negen punten op Exstudiantes.

De eerste set werd redelijk gemakkelijk gewonnen door Exstudiantes. De verdediging van Grijpskerk liep niet zoals het moest en was erg rommelig. Hierdoor werd het voor spelverdeler, Miranda Last, moeilijk om de ballen goed bij de aanvallers te krijgen en kon het team moeilijk punten pakken.

Wisselingen

In de tweede set vonden enkele wisselingen plaats in de opstelling en gaf coach Luppo Kort duidelijke opdrachten aan het team. Dit had effect en Grijpskerk kon het spel weer opbouwen. De tweede set werd gemakkelijk door Grijpskerk gewonnen: 25-16.

In de derde set kreeg Grijpskerk het niet voor elkaar om de concentratie uit de tweede set vast te houden en het team verloor deze set. In de vierde set ging gelukkig het roer om en vanaf dat moment nam Grijpskerk het heft in eigen hand. Zowel de vierde als de vijfde set werden door Grijpskerk gewonnen: 25-18; 15-5.

Op de foto v.l.n.r., achter Esther Roorda; Annelies Meijer; Inez Eikenhout; Gea Bijleveld; en Roeletta Mollema. Voor: Marien Mollema; Anouk Simonides; Miranda Last; Dineke Holtsema.

Bron: Westerkwartier