Dames 1 VC Grijpskerk/Sport je Fit wint door mentale kracht

Onder grote belangstelling stond zaterdag voor VC Grijpskerk/Sport je Fit Dames 1 een spannende thuiswedstrijd op het programma.

De tegenstander, Krathos D1, bezette een 3e plaats in de competitie. Dames 1 een 5e plaats, maar het onderlinge verschil was slechts 3 punten. De uitwedstrijd tegen Krathos werd nipt verloren met 3-2, dus de dames waren uit op revanche tegen het team uit Hoogezand.

Gedurende de eerste set waren de spanningen duidelijk zichtbaar bij Grijpskerk. Krathos begon sterk en Grijpskerk kon hier geen duidelijk antwoord op geven. Door veel eigen fouten liep Krathos eenvoudig uit en wonnen zij de eerste set met een eindstand van 19-25.

Spanningen

Ook in de tweede set waren de spanningen nog steeds sterk aanwezig. Grijpskerk kon hier moeilijk mee om gaan en mede door acht opeenvolgende servicefouten verloor het team ook de tweede set met 19-25. Grijpskerk besefte dat er iets moest gebeuren om de wedstrijd te keren. Dit lukte in de derde set die sterk werd begonnen. De teamspirit en samenwerking was weer aanwezig en door
concentratie en goed spel wonnen de Westerkwartierders de derde set met 25-20.

In de vierde set was Grijpskerk gelijk weer op dreef en straalden vechtlust en kracht uit. Krathos was even de weg kwijt en daar profiteerde de thuisclub van. De vierde set werd verdiend gewonnen met een eindstand van 25-19. In een spannende vijfde set bleef Grijpskerk gebrand en in staat om de mentale strijd om te zetten in winst.

Publiek

Dames 1 speelde als een team waarin voor elkaar wordt gevochten. Na een aantal opmerkelijke beslissingen van de scheidsrechter pakte Krathos een aantal punten. Het in grote aantallen aanwezige publiek besloot daarop met veel energie en aanmoediging achter Grijpskerk te gaan staan. Met resultaat. Kwalitatief goed volleybal zorgde voor 3-2 winst met een eindstand in de laatste set van 15-9.

Met deze 3-2 winst en de scores van de afgelopen wedstrijden kan van Dames 1 gezegd worden dat dit jonge team een buitengewoon goed jaar doormaakt. Voor het eerst spelend in de Promotieklasse en gelijk draaien zij mee met de bovenste teams…

Bron: Westerkwartier.