Geweldige scores voor VC Grijpskerk/Sport je Fit Dames 4

Het bijna ongeslagen, vierde damesteam van VC Grijpskerk/Sport je Fit speelde zaterdag thuis tegen Oranje Nassau D13.

Het zeer jonge seniorenteam van de vereniging heeft deze hele competitie nog maar één set verloren van haar grootste concurrent en is ook zeker van plan om dit zo te houden. Op deze manier kunnen ze misschien al vroeg in het seizoen kampioen worden.

Met dit heldere doel voor ogen stapten de jonge meiden in de wedstrijd. Onverwachts bleek er toch enige vorm van tegenstand te zijn in de eerste set en werd het spel van de dames al snel rommelig. Toch wist het team deze set binnen te slepen met 25-18.

Eigen niveau

In de tweede set wilden de meiden weer hun eigen niveau gaan spelen. Dit lukte goed. In het begin van de set kwam Elise de Boer als snel aan opslag en door een overweldigende servicedruk serveerde zij deze hele set uit. Een indrukwekkende 25-4 als gevolg.

Ook de derde set werd weer een succes voor Grijpskerk. Elise de Boer kwam aan de opslag bij 11-5 en ook nu weer werd Oranje Nassau door haar weg geserveerd. De enkele ballen die over het net terug kwamen, werden door Grijpskerk goed verdedigd wat leidde tot mooie aanvallen. Het duidelijke resultaat: 25-5.

Servicedruk

Ook de laatste set werd zeer gemakkelijk uitgespeeld tegen het verslagen Oranje Nassau. Weer door goede servicedruk van onder andere Ellen Brandsma werden veel punten gescoord. Daarnaast was het team, met behulp van de actieve verdediging en beheerste set-ups, overheersend in de aanval. De wedstrijd werd afgerond met een nette 25-10. Scores waar het team trots op mag zijn.

Op de foto achter v.l.n.r: sponsor Inez Eikenhout, Willemijn Helder, Sanne Broeils, Elise de Boer, Ellen Brandsma. Voor Deliaantje Ykema, Marije Roorda, Eike v/d Weelde, Hilda Zijlstra, Aniek Hut, coach/trainer Anniek Tel.

Bron: Westerkwartier