Verlies voor Heren 1 VC Grijpskerk/Sport je Fit

Voor Heren 1 van VC Grijpskerk/Sport je Fit stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. De heren moesten aantreden in eigen huis tegen Surf uit Vries, oftewel de nummers 2 tegen 3 uit de eerste klasse.

Het eerste treffen was in oktober in Vries, deze wedstrijd werd door Grijpskerk verloren met 3-1. Naast de competitie was Vries ook tegenstander in de bekercompetitie, deze werd gewonnen met 3-2 door Grijpskerk. Zaterdag was het derde treffen tussen de teams en vooraf was het al duidelijk dat de wedstrijd alle kanten op zou kunnen gaan.

De eerste set ging vanaf het begin gelijk op. Aan beide kanten werden fouten afgewisseld door mooie punten. De machine van Grijpskerk stokte op 17-17. De heren van Vries liepen vijf punten uit. Dit wist Grijpskerk niet meer goed te maken en de eerste set ging dan ook verloren met 25-21.

Wissels

De coach van Grijpskerk greep direct in voor het begin van de tweede set en maakte enkele wissels in de opstelling. Helaas bracht dit niet het gewenste resultaat. Eigenlijk was de tweede set een kopie van de eerste set: tot 17-17 ging het gelijk op. Daarna maakte Grijpskerk een paar onnodige fouten waar Vries gretig gebruik van maakte en trokken de tegenstander trok de set naar zich toe met 25-20.

In de derde set nam Grijpskerk direct een voorsprong. Het was duidelijk dat de heren zich nog niet gewonnen hadden gegeven. De voorsprong die werd opgebouwd van 5 punten, werd niet meer weggegeven. De fouten bij Grijpskerk waren beduidend minder en Vries kon hierdoor niet meer aanhaken in deze set. Grijpskerk kon de set dan ook vrij eenvoudig winnen met 25-19.

Fouten

Voor Grijpskerk moest de vierde set ook gewonnen worden om een vijfde set af te dwingen. Echter liep de set helaas anders. De heren uit Vries waren weer bij de les en Grijpskerk kon niet scoren. Door te veel fouten en een sterker Vries, wisten de heren er geen vijfde set uit te slepen. De set ging jammerlijk verloren met 25-17.

Een verlies met 3-1. Ondanks het verlies blijft het spannend in de top 4 van de eerste klasse. Zaterdag 7 februari staat er alweer een thuiswedstrijd op het programma. Ook hier zullen de heren weer vol aan de bak moeten, de nummer één staat op het programma. Daarna kan de balans opgemaakt worden waar de heren van VC Grijpskerk daadwerkelijk thuis horen in de eerste klasse.

Bron: Westerkwartier.