Heren 1 VC Grijpskerk wint topper

Zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor VC Grijpskerk Heren 1. De heren moesten thuis aantreden tegen de nummer 1 Olympia uit Groningen.

Zelf staan de heren van Grijpskerk op een mooie derde plaats in de eerste klasse. Kortom het beloofde op papier in ieder geval een spannende wedstrijd te worden. De eerste set begon vrij matig van beide kanten, er werden tot 10-10 veel servicefouten gemaakt. Daarna begon de wedstrijd op stoom te komen. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een gelijk opgaande strijd. Olympia pakte een kleine voorsprong van 23-21, maar Grijpskerk kon weer aansluiting vinden door een prachtige aanval van Marcel Tillema.

Door een goede service van Rob van der Wilt werd de stand gelijk getrokken naar 23-23. Olympia kwam weer langszij door een mooie aanval over buiten. Hierdoor kwamen de gasten op een setpunt te staan. Grijpskerk gaf zich niet gewonnen en via een aanval op de diagonaal van Erwin Smeenk kwam de stand weer gelijk te staan. Grijpskerk mocht weer serveren en deed dit met zoveel druk dat het de set naar zich toe kon trekken met 26-24.

Van slag

De heren uit Groningen waren duidelijk van slag door het verlies van de eerste set. Grijpskerk kon zowel in de tweede als in de derde set de druk goed blijven opvoeren. De passes kwamen goed aan bij spelverdeler Peter Teeninga en kon hierdoor zijn aanvallers goed bedienen. Enkele mooie aanvallen over mid door Hessel Kuipers werden goed afgemaakt. Ook op buiten bleven Marcel en Rob scoren, door goed te variëren in hun aanvallen met zowel diepe ballen als prikballen.

Verder zorgde servicedruk ook voor moeite bij Olympia, met name een goede serie van Emiel Wagenaar in de tweede set bracht een mooie voorsprong die niet meer werd weggegeven. Kortom het team van Grijpskerk speelde goed en wist hierdoor de tweede en de derde set naar zich toe te trekken met beide keren 25-20. Door de winst van de derde set waren de heren van VC Grijpskerk Sport je Fit al zeker van de overwinning op de nummer 1.

Slordig

Waarschijnlijk werkte de overwinning al door in de hoofden van de heren, Grijpskerk begon slordig aan de vierde set en kwam eigenlijk geen moment meer in het spel. Olympia maakte hier gretig gebruik van door stug door te spelen en met name hun servicedruk zorgde bij Grijpskerk voor de nodige problemen. Olympia wist een gat te slaan van 10 punten en dit konden de heren niet meer recht zetten. De set ging dan ook verloren met 25-13.

Een degelijke overwinning op de nummer 1 uit de eerste klasse met 3-1. Door deze overwinning staat heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit nu gedeeld tweede. Het blijft spannend bovenin deze poule. De nummer s één tot en met vier blijven elkaar op de voet volgen. Met nog 7 wedstrijden te gaan is er nog niets beslist. Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Peize.

Bron: Westerkwartier