Weer winst voor Dames 1 van VC Grijpskerk

Zaterdag stond de wedstrijd VC Grijpskerk tegen Olympia op het programma. Na de 3-2 winst van vorige week zaterdag op Krathos, hadden de dames er alle vertrouwen in om punten te pakken om de nummer 3 en 4 in de ranglijst bij te houden.

De eerste set begon matig bij de Grijpskerksters. De passes kwamen niet bij de spelverdeelster aan en er kwam geen aanval uit. Olympia wist daar goed op in te spelen en wonnen dan ook de set met 17-25.

Gelijk op

De tweede set begon spannend Olympia en Grijpskerk gingen gelijk op. Maar wat Grijpskerk miste in de eerste set kwam in de tweede set sterk naar voren, ze werden weer een team, een team met strijdlust. Door mooie passes, set-ups en aanvallen wonnen ze de set met 25-15.

De dames zetten alles op alles in de derde zet maar verliezen deze set helaas met 19-25. De 3-1 zat er niet meer in maar wel de 3-2 de dames spreken af om voor alles te gaan en geen bal op de grond te laten vallen. En dit werkt ze gaan er voor, dit hadden de dames al laten zien in de vorige wedstrijd tegen Krathos. Ze wonnen de vierde set met 25-20.

Vijfsetter

De stand 2-2 betekent een vijfsetter. Met veel wilskracht om de vijfde set ook te pakken begonnen de Westerkwartierders aan de laatste, beslissende set. Het team begint erg sterk, en blijft sterk spelen de wilskracht was er en de teambuilding was top. Het blok van Olympia houd Grijpskerk niet meer tegen, de ene bal na de andere bal word goed ingeslagen. Olympia is uitgeschakeld en de dames winnen met 15-5, een mooie 3-2 winst voor de dames van Grijpskerk.

Grijpskerk staat nu vierde in de ranglijst. Zaterdag 14 februari zijn ze vrij, maar zaterdag 21 februari is er een uitwedstrijd tegen Krothon in Groningen.

Bron: Westerkwartier