Nieuwe CD van Gert Sennema en Westkantstad: DIT IS

Met een optreden in het BaronTheater te Opende wordt zaterdag 28 februari de langverwachte nieuwe CD van Gert Sennema en Westkantstad ten doop gehouden.

Onder de bezielende en vakkundige leiding van producent Joop van der Linden is een album tot stand gebracht waarin de eigenzinnige teksten in het Westerkwartiers voorzien zijn van een rijk muzikaal palet. Alle composities en teksten zijn van Gert Sennema uit Grijpskerk, die zich liet inspireren door zijn directe omgeving in relatie tot de wereld.

Lovend

De muziek is gekleurd door de invloeden binnen de band; blues, rock, country en folk wisselen elkaar af in deze productie. Enkele tracks zijn al te horen geweest in het radioprogramma van Henk Scholte “Twij deuntjes veur ain cent”. De reacties zijn lovend.

De band Westkantstad bestaat uit: Jan Ruiter: bas, Bennie Timmer: gitaar, Sjouke Dijkstra: gitaar en Siemon Terpstra: drums. De band klinkt hecht, met een stevig gitaargeluid vol subtiele nuances. Alle bandleden verzorgen de achtergrondzang bij het rauwe en toch warme stemgeluid van Gert Sennema.

Prijs

De band heeft op Facebook een actie gehouden om 500 likes te vergaren. Bij het halen van het streefgetal werd een huiskamerconcert in het vooruitzicht gesteld. Vorige week is

uit de 500 vrienden een winnaar getrokken: Harrie Jager uit Grijpskerk kan de band thuis verwachten.

Gert Sennema en Westkantstad zullen in de maand maart diverse podia aandoen, in Stad en Ommeland, om de CD te promoten. Meer informatie op www.gertsennema.nl en Facebook Westkantstad.

Bron:Westerkwartier