Heren 2 VC Grijpskerk wint spannende wedstrijd in Peize

Afgelopen zaterdag kwam VC Grijpskerk Heren 2 op volle oorlogssterkte naar Peize om de volle buit binnen te halen. Coach Doesburg begon eerste set met de zes grootste toppers.

Met speels gemak nam Grijpskerk met vier punten voorsprong het heft in handen, maar met weinig moeite kwam Peize bij 11-11 langszij. Het was steeds Grijpskerk dat middels de goede service op voorsprong kwam en na een prachtige servicereeks van oudgediende, Jakob Zwama de eerste set met 23-25 won.

Geen reden voor de Grijpskerk, met vier man op de bank, om te wisselen. Men wilde de toppers liever fit houden voor de kraker van komende donderdag. Met superb volleybal, werd Peize de tweede set de zaal uitgespeeld door prachtige passes van Justin Venema en goed verdedigend werk van Maxwell Chovu en een degelijke Reinder Ganzevoort als spelverdeler, 14-25 was verdiend.

Wissels

De derde set kwam Peize sterk uit de startblokken (5-1) en moest Grijpskerk middels een time out de
rust zoeken. Dit bracht niet het gewenste resultaat en met de wissel van drie fitte bankspelers, kwam Grijpskerk terug in het spel (20-22). De zenuwen kreeg de coach, toen Peize terug kwam tot 23-23. Tot vreugde van de roodhemden wist Zwama met twee ongelofelijke aanvallen de winst binnen te slepen (24-26).

In de vierde set kwam Grijpskerk niet echt in de problemen. De mannen van Peize waren bekaf en de
jeugd van Grijpskerk hield de druk goed op de ketel. Met 21-25 werd de set afgesloten en de
wedstrijd met 0-4 gewonnen. Een goede opsteker voor nummer twee Grijpskerk, dat komende donderdag tegen nummer 1 Flash/Veendam aantreedt, met als inzet de eerste plaats en zicht op het kampioenschap.

Bron: Westerkwartier