Wethouder helpt in Grijpskerk bij renovatie riool

Wethouder Henk Bakker van Zuidhorn heeft dinsdagmiddag geholpen bij het aanbrengen van de binnenlaag van de rioleringsbuizen met de zogenaamde ‘kousmethode’ (relinen) in Grijpskerk.

De kous wordt met behulp van lucht- of waterdruk in het riool gebracht. Hierna wordt middels water, stoom of UV uitharding de kous verhard. In Grijpskerk wordt gebruikgemaakt van uitharding door stoom. Na afkoeling en uitharding heeft zich een nieuwe buis in de bestaande buis gevormd, die weer tientallen jaren mee kan.

Minder overlast

Verantwoordelijk wethouder Henk Bakker: “Het voordeel van relinen is, dat het minder overlast geeft voor de omgeving. Voor de renovatiewerkzaamheden is het niet nodig de riolering op te graven, waardoor de straat niet opgebroken hoeft te worden.”

Behalve minder overlast, biedt de toepassing ook financiële voordelen. Veel riolen zijn 50 tot 60 jaar geleden aangelegd. De verwachting is dat veel rioolleidingen de komende 20 jaar vervangen of gerenoveerd moeten worden. Door toepassing van de relinetechniek verwacht de gemeente kosten te besparen.

Bron: Westerkwartier

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk