‘Een verrassende avond’

Culturele avond in Grijpskerk

Datum: 10 april 2015

Plaats: Kerkplein 6, Grijpskerk

Aanvang: 20 uur

Toegang: € 7,50

Vrijdagavond, 10 april organiseert de Culturele Raad Grijpskerk een verrassende avond met optredens van Harry Niehof, Alie de Vries en Reinder Willem Hiemstra.

Een avond met muziek en verhalen in streektaal. Harry Niehof is een singer/songschrijver bij wie alles op zijn plek valt als hij in het Gronings begint te schrijven. Muziek die veel ruimte openlaat past goed bij een taal van weinig woorden. Harry smeedt elementen uit de blues en de Britse folk om tot een geheel eigen stijl. Zo vormt zijn percussieve akoestische gitaarspel een volmaakte begeleiding voor zijn Groninger teksten.

Alie de Vries schrijft verhalen in streektaal. Daarnaast is ze actief als regisseur en geeft ze, als beëdigd docent Westerkwartiers, cursussen in deze taal. Zij zal deze avond twee verhalen vertellen.

Reinder Willem Hiemstra, is opgegroeid tussen Niezijl en Grijpskerk als zoon van een boer. Hij is daardoor vergroeid met het leven dicht bij de natuur, dieren, planten en de zee. Zijn creativiteit, productiviteit en oorspronkelijkheid zijn opmerkelijk. Hij heeft meerdere publicaties op zijn naam staan met verhalen en gedichten en publiceerde ook regelmatig in verschillende streekbladen. Ook zijn gedichten van hem op muziek gezet en op CD uitgebracht. Op deze avond zal hij ook twee verhalen vertellen.

Kaarten voor deze avond in de voorverkoop bij Drukkerij Hoekstra, Grijpskerk Of bestellen via: frik.abk@gmail.com

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk