Grijpskerk wint doelpuntrijke wedstrijd (4-3)

V.v Grijpskerk – Sc stadspark Er stond op deze zaterdagmiddag een mooie wedstrijd op het programma in de 3de klasse C. V.v. Grijpskerk dat een mindere periode heeft, wil graag weer eens drie punten pakken op sportcomplex ‘Enk’. Sc Stadspark doet het voor hun ambities prima en kan bij winst zelf aansluiten bij de titelkandidaten. De wedstrijd van V.v. Grijpskerk begon zonder de geblesseerde Teie van der Hoek en opnieuw geschorste Jarno Eeuwema. Daarnaast mocht Raymond Pietens zijn opwachting maken als linksbuiten. Stadspark liet het balbezit aan Grijpskerk over en loerde op de counter met een sterke spits en lopende middenvelders. Zonder veel spektakel kwam Stadspark op 1-0 voorsprong. Een vrije trap werd door de muur geschoten en verdween in de korte hoek van de keeper Erik T’hoen(foto).

Hierna ging het speltempo van Grijpskerk omhoog dat opzoek ging naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker kwam tien minuten voor rust uit een goed genomen corner die werd ingekopt door Rene Tillema,1-1. Met deze stand gingen de teams rusten.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft. Grijpskerk speelde in balbezit niet goed maar wist steeds gevaarlijker te worden. Nadat Jorin de Boer eerst een grote kans miste, was zijn tweede kans wel raak. Een voorzet van Ron Stoutmeijer kon worden ingetikt waarna de keeper kansloos was, 2-1. V.v Grijpskerk zette de goede lijn door en kwam daarna ook snel op 3-1. Smit was met een sprintje zijn medetegenstander te snel af en kon een opnieuw een voorzet van de zijkant simpel intikken.

De wedstrijd leek beslist in het voordeel van Grijpskerk, maar Stadspark dacht hier anders over. Nog geen twee minuten na de 3-1 maakte Stadspark de aansluitingstreffer via een voorzet die gemakkelijk kon worden ingeschoten. Dit bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Kort hierna was het Cedric Eeuwema die na een individuele actie werd neergehaald op rand zestien en een vrije trap verdiende. Dit bleek een mooie plek te zijn voor Erwin Smit die de bal in de goal plaatste, 4-2. M aar opnieuw was het twee minuten later (87minuut) toen Stadspark raak schoot, 4-3. De laatste vijf minuten werd het nog spannend,  maar er vielen aan beide kanten geen grote kansen. Uiteindelijk drie belangrijke punten voor V.v Grijpskerk dat onder trainer Henk Buikema nu op de negende plek staat.

Cedric Eeuwema.