Kleuters van De Borgstee Grijpskerk kijken in de keuken

De kleuters van groep 1a/2a van CBS De Borgstee te Grijpskerk gingen onlangs richting Zuidhorn. In de klas hadden ze de afgelopen week gewerkt rondom het thema ‘restaurant’.

Juf Rineke had de huishoek omgetoverd tot een restaurant en de kinderen maakten hun eigen menukaarten en leerden woorden als gast, dienblad en ober. Nu werd het thema afgesloten met het een bezoekje aan een echt restaurant. Bij restaurant Balk in Zuidhorn werden ze hartelijk ontvangen door Bert en Marieke Balk.

Daar zagen ze dat er wel vijftien glazen drinken op een dienblad gedragen werden, met maar één hand! De kinderen smulden van heerlijk gekleurde taartjes en mochten hun vieze bordjes zelf naar de spoelkeuken brengen. Een voor een mochten ze met een grote douchekraan de bordjes afspoelen en daarna werden ze in een grote vaatwasser geschoven.

Vis

In de keuken keken de kinderen hun ogen uit. Gigantische grote pannen, messen en een echte kok! Bij het zien van een grote vis die klaargemaakt werd zei één van de kinderen ‘oh, wat sneu voor die vis!’. Natuurlijk mochten de kinderen ook nog even op het prachtige podium staan waar ze voor hun klasgenootje Anna zongen, want zij vierde die dag haar 6e verjaardag.

De kinderen hebben nu zelf kunnen ervaren wat ze in de klas gespeeld hebben. Dit soort uitstapjes zijn voor het onderwijs van groot belang en we zijn daarom ontzettend blij met de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Bron: Westerkwartier