Gemakkelijke 3-1 winst Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit

Voor Heren 1 van VC Grijpskerk Sport je Fit stond zaterdag een uitwedstrijd tegen studentenvereniging Donitas op het programma.

Om half 1 mochten de heren de thuisdag van Donitas openen. Er werd wat aftastend begonnen en aan beide kanten werden fouten afgewisseld met goede punten. Het resulteerde in een gelijkopgaande set. Tot 15-15 waren de teams aan elkaar gewaagd. Door een sterke service van Grijpskerk kon het team echter 5 punten uitlopen. Dit werd niet meer goed gemaakt door Donitas en de eerste set werd netjes gewonnen door Grijpskerk met 25-19.

Sterk geserveerd

De lijn van de eerste set werd doorgezet in de tweede set. Er werd weer sterk geserveerd en dat hielp Grijpskerk aan een voorsprong van opnieuw 5 punten. Bij een stand van 20-15 voor Grijpskerk, lieten de scheidsrechters van Donitas zich zien. Er werden een aantal onnavolgbare beslissingen genomen waardoor Grijpskerk de concentratie volledig verloor. Hierdoor moesten de heren de set uit handen geven met 25-22.

De derde set werd er weer geconcentreerd begonnen en werd de woede van de tweede set omgezet in agressie in het spel. Hierdoor kwam Grijpskerk de gehele set totaal niet in gevaar. Er werd met druk geserveerd, aanvallend kwamen de heren er goed door en door middel van een goede blokkering kwam Donitas er niet meer door. De set werd vrij eenvoudig gewonnen met 25-15.

Kopie

De laatste set was een kopie van de derde set. Er werd goed gespeeld en ondanks enkele dwalingen van de scheidsrechters, verslapte dit keer de concentratie niet. De heren van Grijpskerk stoomden door en vooral aanvallend werd er goed en afwisselend gespeeld. De heren van Donitas hadden er totaal geen antwoord op. Deze set kon Grijpskerk ook naar zich toetrekken met 25-16.

De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Grijpskerk doet bovenin de eerste klasse nog steeds goed mee. De finale komt steeds dichterbij. De eerstvolgende wedstrijd is op 14 maart in Grijpskerk.

Bron:Westerkwartier