Intieme CD presentatie Westkantstad uit Grijpskerk e.o

Afgelopen zaterdag 28 februari werd in het Barontheater te Opende de langverwachte CD van Gert Sennema en zijn band Westkantstad gepresenteerd.

De eerste CD werd overhandigd aan producer Joop van der Linden.

Het podium was niet alleen gevuld met muziekinstrumenten. Het geheel werd aangekleed met een Perzisch tapijt. Een tafeltje met koffie (later bier). Een werkbank met een kruis en een oude trouwfoto van zijn ouders . Gert Sennema’s gereformeerde afkomst werd hierdoor niet verloochend.  Dit zorgde meteen voor een intieme sfeer. Elk nummer werd door Gert persoonlijk aangekondigd, waarbij hij leuke anekdotes vertelde. Alles werd gezongen in het Westerkwartiers. Gert Sennema gaf hiermee op kunstzinnige wijze (zoals geen ander het kan) zijn ziel bloot.

Alle composities en teksten zijn van zijn hand. Teksten die zich laten inspireren door zijn directe omgeving in relatie tot de wereld. De muziek is gekleurd door de invloeden binnen de band; blues, rock, country en folk. De band Westkantstad bestaat uit: Jan Ruiter: bas, Bennie Timmer: gitaar, Sjouke Dijkstra: gitaar en Siemon Terpstra: drums.

Voor de pauze werden nummers ten gehore gebracht uit Gert’s voorgaande werk. Bandleden kwamen per nummer één voor één het podium op. Vlak voor de pauze werd het eerste nummer van de CD ten gehore gebracht, waarbij meteen opviel dat de band sterker werd in het spelen van de muziek. De nieuwe nummers hadden duidelijk meer kwaliteit. Waren de andere nummers dan stukken minder? Dat zeer zeker niet, maar naar mate de avond vorderde, werd er meer met passie gespeeld. Het positieve hieraan is dat de presentatie van de nieuwe CD hierdoor zeer goed uit de verf kwam. De muzikanten vlogen nergens uit de bocht. Een intiem concert waar de ziel bloot werd gesteld, kwam vooral goed tot uiting door de recente ontwikkelingen van de bandleden. Dit werd gelukkig niet onder het Perzisch tapijt geschoven. Het werd op een voortreffelijke wijze bezongen.

De CD “Dit Is” is o.a. verkrijgbaar bij Drukkerij Hoekstra.