Dominerend Dames 4 VC Grijpskerk: Koploper wint set met 25-0 !!!

De speelsters van Dames 4 VC Grijpskerk Sport je Fit troffen zaterdag de vrouwen van Aduard Dames 2.

Aduard staat op de tiende plek, terwijl Grijpskerk nog steeds de eerste plek bezet houdt. Daarbij houdt Grijpskerk de grootste concurrent, de Meeuwen D5, nog steeds achter hen met een redelijk puntenverschil.

De eerste set begon voor Grijpskerk niet goed. Er werden service fouten gemaakt en de passes kwamen niet netjes bij spelverdeelster Sanne Broeils. Hierdoor kwamen de aanvallers niet goed uit de verf. Aduard speelde daarentegen een goede eerste set met veel afwisseling van aanvallen en prikballen die Grijpskerk met moeite kon verdedigen. Deze set resulteerde uiteindelijk wel in een 25-
17 winst voor Grijpskerk.

Langzaam

De tweede set startte net zoals de eerste set. Grijpskerk speelde langzaam waardoor ze Aduard meer punten gaven dan nodig was. Toch was Grijpskerk aanvallend sterker en werd de set alsnog gewonnen met een prima setstand van 25-13.

De derde set werd uiteindelijk gewonnen door Grijpskerk met ook een stand van 25-13. De dames van Grijpskerk stonden de derde set actiever in veld. Deze set speelden de dames ook een stuk gevarieerder qua aanvallen en prikballetjes, wat Aduard niet goed aankon.

Onder de 10

De vierde set was een set die de dames van Grijpskerk en Aduard niet snel zullen vergeten. Na overlegd te hebben met vervangend coach Marije Kloppenburg werd besloten dat Grijpskerk meer felheid in het spel moesten leggen in de vierde set. Er werd een doel gesteld om Aduard onder de 10 punten te houden deze set. Met deze instelling stapten de dames het veld in.

Het eerste punt werd gemaakt door Grijpskerk, waardoor Aniek Hut aan de opslag kwam. Terwijl ze luisterde naar de adviezen van de coach heeft ze de gehele set uitgeserveerd. De ballen die vanuit de opslag niet een direct punt werden, konden door de andere speelsters van het team goed afgemaakt worden. Hierdoor won Grijpskerk met een wonderbaarlijke 25-0. Trainster/coach Anniek Tel en medespeelster Eike van der Weele konden er tot veler spijt niet bij zijn, maar zijn erg trots op deze mijlpaal van de dames.

Bron: Westerkwartier