Start Fair Play competitie VV Grijpskerk

Bij VV Grijpskerk is zaterdag de Fair Play competitie gestart bij VV Grijpskerk met pupillen van F5.

De KNVB ondersteunt voetbalverenigingen om een veilige, gezonde en plezierige omgeving voor voetballers en voetballiefhebbers te creëren. Eén van de initiatieven die hieraan bijdraagt is de Fair Play competitie.

De KNVB gestart met een pilot van de Fair Play competitie voor F-pupillen. De ervaringen van deze pilot zijn zo positief, dat het bestuur amateurvoetbal besloten heeft de competitie verder uit te breiden en daarnaast van start kan gaan in de andere districten. Zo ook in het Westerkwartier.

Afspraken

De Fair Play competitie is gericht op het plezier van de kinderen. Wedstrijden worden gespeeld volgens drie belangrijke afspraken die daar geheel op gericht zijn. Kinderen beslissen zelf over spelsituaties, er is geen scheidsrechter aanwezig. Hierdoor ontwikkelen de kinderen in een vroeg stadium sociale vaardigheden en kunnen ze eigenlijk geen fouten maken.

Toeschouwers en ouders bevinden zich op minimaal 20 meter afstand van het speelveld. Zij hebben geen invloed op het spel, accepteren beslissingen van kinderen en moedigen hen aan. Zo dragen zij bij aan een positieve sfeer langs de lijn. Trainers begeleiden het spel samen vanuit de coachzone. Ze geven
complimenten aan de kinderen, troosten en motiveren, en zijn terughoudend met het geven van aanwijzingen.

Een nieuw initiatief waar VV Grijpskerk van harte aan meewerkt. De ervaringen waren zaterdag zeer positief. Op bijgaande foto’s de eerste fair play-wedstrijd.

Bron: Westerkwartier