Wethouder Bakker deelt compost uit

Wethouder Henk Bakker deelt zaterdag 21 maart gratis zakken compost uit aan de bezoekers van de composteerinrichting locatie Gaarkeuken (Tellus) nabij Grijpskerk.

De gemeente Zuidhorn neemt deel aan de landelijke compostactie en reikt als beloning voor het scheiden van groenafval gratis zakken compost uit. De locatie Gaarkeuken is 21 maart van 10.00-14.00 uur open. Op vertoon van een legitimatie kunnen inwoners maximaal drie zakken gratis compost per huishouden (inhoud 40 liter per zak) ophalen. Het aanbod geldt alleen voor particulieren.

Met deze actie bedankt de gemeente Zuidhorn en Vagroen de inwoners voor hun inspanningen groenafval zoals snoeihout, takken en gras, gescheiden aan te leveren. Het gescheiden ingezamelde afval verwerkt Vagroen op de locatie Gaarkeuken tot compost.

Milieuvriendelijk

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert op een milieuvriendelijke wijze de groei van gewassen, reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Composteren bespaart ook geld. Het is een goedkope manier van afvalverwerking.

In veel gevallen is het twee keer zo goedkoop als het verbranden van restafval. Compost is, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Op is wel op!

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk