Winst Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit

Het zeer jonge herenteam Lycurgus HS4 was zaterdag de tegenstander van Heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit.

Grijpskerk verwachtte geen makkelijke wedstrijd want door afwezigheid van Emiel Wagenaar en Jos Dijk was het team niet compleet. Toch kwamen de Grijpskerkers al vroeg in de eerste set op dreef door sterk en degelijk spel.

De jongemannen van Lycurgus konden deze druk niet aan en begonnen zelf fouten te maken. Hier kon Grijpskerk van profiteren en de eerste set werd gewonnen met 25-18. De tweede set ging op hetzelfde niveau verder en door een paar mooie aanvallen van Marcel Tillema groeide de thuisploeg steeds meer in de wedstrijd. Zo werden de tweede en ook de derde set vrij eenvoudig gewonnen (25-18; 25-20).

Wijzigingen

In de vierde set werden enkele wijzigingen aangebracht binnen het team. Dit zou in principe niet moeten uitmaken maar toch pakte de wissels niet goed uit. Lycurgus maakte hier gretig gebruik van en wisten eindelijk in hun eigen spel te komen. De mannen van Grijpskerk konden hier niet van terug komen en de vierde set werd verloren: 21-25.

Met deze 3-1 winst draait Heren 1 mooi mee in de top vier van de eerste klasse.