Strijd in Grijpskerk om tankstation

Eigenaar Henk Balkema van bedrijvencentrum De Kievit in Grijpskerk maakt zich zorgen over de plannen van Fieten Olie om een tankstation te openen pal tegenover zijn pand. Tot vorig jaar zat hier een Shell-tankstation. Overbuurman Balkema ondervond hiervan naar eigen zeggen twaalf jaar lang veel overlast. De hinder was vooral de eerste twee tot drie jaar groot, toen het pompbedrijf nog het etmaal rond open was, zegt hij.

Als bewoner had hij vooral last van geluidshinder van tankende auto's en trucks. Ook toen de pomp 's nachts op slot ging, hield de overlast aan doordat vrachtauto's na de tankbeurt vaak op zijn particuliere terrein keerden. ,,Ik moest noodgedwongen de inritten op mijn erf verkleinen. De bloembakken die ik plaatste, werden stuk gereden. Zelfs gebeurde het dat een vrachtauto bij mij een muur ramde.''

Balkema was opgelucht toen Shell vorig jaar zomer besloot het tankstation te sluiten. Hij vreest terugkeer van de overlast nu Fieten Olie uit Hollandscheveld hier een nieuw pompstation voor benzine, diesel en aardgas wil bouwen. Balkema vecht de plannen aan.

Bron: DvhN