Nieuwe voorzitter zwembad

Voorzitter De Griffioen Grijpskerk
‘Jaren geleden was ik al actief voor de commissie paasbroden/kalenders voor zwembad De Griffioen in Grijpskerk, toen ik werd gevraagd voor de functie van penningmeester. Ik zou dit jaar mijn derde seizoen als penningmeester ingaan, toen Arjen ten Have aangaf te willen stoppen als voorzitter. We zijn eerst op zoek gegaan naar een nieuwe voorzitter, maar dat bleek moeilijk. Toen heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen. Inmiddels is er een nieuwe penningmeester gevonden, dus het bestuur is weer voltallig. Er wordt momenteel heel hard gewerkt aan de voorbereidingen om het zwembad op 2 mei weer te kunnen openen. De afgelopen jaren hebben we te maken gehad met financiële tegenslagen. Zo kunnen zwembaden niet meer gebruik maken van de mogelijkheid om energiebelasting terug te krijgen. We wilden echter niet de abonnementen omhoog gooien, daarom is er vorig jaar besloten te gaan bezuinigen op de energiekosten door te investeren in energiezuinige maatregelen. Er is een nieuwe pomp aangeschaft, en er komen zonnepanelen bij het zwembad. Dankzij giften van het SNS Fonds, de Rabobank en de gemeente Zuidhorn konden we dit realiseren. Daarmee hopen we ongeveer de helft te besparen.
Dit jaar willen we met name in gaan zetten op positieve activiteiten in het zwembad. Er is al veel te veel gesproken over hoe moeilijk zwembaden het hebben en over bezuinigingen. Wij willen weer dat mensen met plezier naar het zwembad gaan, zonder dat ze zich over dergelijke zaken druk hoeven te maken. We willen weer positief onder de aandacht komen. Ten slotte hebben we jaarlijks zo’n 30.000 bezoeken, en daar doen we het ten slotte voor. We willen dit seizoen wellicht de snorkelcursussen weer oppakken, activiteiten organiseren als ‘auto te water’ en verschillende sportdagen. Ook hebben we de openingstijden enigszins aangepast. Buiten de schoolvakanties is het zwembad alleen op zondags meer open wanneer het 20 graden of warmer is. De tijd die daarmee bespaard wordt, zetten we in de vakantie in tussen de middag. Eerder was het zwembad altijd tussen de middag dicht, en nu kunnen mensen gewoon blijven hangen als ze dat willen. Ook nieuw, waar we vorig jaar mee begonnen zijn, is het Turbozwemmen. Kinderen kunnen in korte periode hun A-diploma halen door drie keer per week een uur te zwemmen. Vooraf worden de kinderen hiervoor gescreend. Vorig jaar deden er acht kinderen mee, waarvan uiteindelijk één doorging in het reguliere zwemonderwijs. Verder slaagde iedereen voor het diploma.
Als zwembad hebben we de zaken goed voor elkaar, maar meer tegenslagen moet de branche niet hebben. Voorlopig zitten we daar niet over in en kijken we vooral uit naar 2 mei, wanneer we de feestelijke opening zullen hebben!’

Bron: De Streekkrant

Vandaag in Grijpskerk

  • Geen activiteiten bekend

Binnenkort in Grijpskerk