Topper VC Grijpskerk Heren 2 tegen Assen onbeslist

De nummer 2 Animo ’68 moest zaterdag tegen de nummer 3, VC Grijpskerk (heren 2). Een belangrijke wedstrijd want bij een 4-0 winst van Grijpskerk zouden beide teams gelijk komen te staan in de ranglijst.

Meteen waren beide teams vol concentratie en overgave bezig in de eerste set. Met Reinder Ganzevoort als spelverdeler werd het spel goed verdeeld en werd van alle kanten goed aangevallen. Bert-Jan Venema, die dit jaar weer sterk terug is gekomen, maakte veel punten als diagonaal. Maar ook de tegenstander speelde op hoog niveau. Net bij de belangrijke punten bleek Animo ’68 sterker en won nipt de eerste set met 23-25.

Fouten

In de tweede set was de stand precies andersom met prachtige mid-aanvallen van Jacob Nauta. De derde set was er eentje die het publiek en Heren 2 van Grijpskerk graag snel willen vergeten. Goede opslagdruk van de tegenstander en fouten van verschillende Grijpskerkers zorgde er al snel voor dat de set kansloos werd verloren. Dit ondanks goede wissels van de coach Richard Doesburg. De eindstand was 12-25.

Het ervaren team van Grijpskerk bleef in de derde set met Jan Simonides en Jacob Zwama kalm op de belangrijke momenten. Op conditie en kracht werd de set gewonnen met 25-22. Al met al een prachtige wedstrijd voor spelers en publiek.