Dames 4 VC Grijpskerk kampioen!

Al lange tijd was het niet de vraag of, maar wanneer het jongste seniorenteam van VC Grijpskerk Sport je Fit kwampioen zou worden.

Zaterdag was het dan eindelijk zover. Aan het begin van het volleybalseizoen werd het jonge team in haar geheel overgeplaatst van Meisje A1 naar Dames 4. In de seniorencompetitie zouden ze uitkomen in de derde klasse. Al vroeg in het seizoen bleek dat deze klasse misschien toch wel iets te laag was voor het fanatieke en gedreven team.

Onder leiding van coach/trainer Anniek Tel werd wedstrijd na wedstrijd gewonnen en sets werden gewonnen met ongelofelijke standen. Nog geen paar weken geleden wisten de dames een set met 25-0 te winnen. Bovendien heeft het team in het hele seizoen nog maar één set laten liggen. Wonderbaarlijke prestaties.

Gemakkelijk

Afgelopen zaterdag speelde het team tegen Donitas DS 13. Om kampioen te worden hadden ze slechts één set nodig. Hoewel het studententeam uit Groningen het wel probeerde, hadden ze met hun 8ste plek eigenlijk geen schijn van kans tegen de Grijpskerkers. De eerste set werd dan ook zeer gemakkelijk gewonnen door Grijpskerk en met een setstand van 25-14 was Dames 4 de terechte kampioen.

Ook de volgende sets werden gemakkelijk gewonnen en Dames 4 behaalde nogmaals een 4-0 overwinning. Dit prachtige kampioenschap geeft het team de mogelijkheid om volgend seizoen uit te komen in de 2e klasse.

Op de foto v.l.n.r., boven sponsor Inez Eikenhout; Hilda Zijlstra; Willemijn Helder; Elise de Boer; Marije Roorda; Sanne Broeils; Deliaantje Ykema, onder Aniek Hut; Ellen Brandsma; Coach/trainer Anniek Tel; Eike van der Weele.

Bron: Westerkwartier