Moeizame wedstrijd Dames 1 VC Grijpskerk

Het eerste damesteam van VC Grijpskerk moest zaterdag vroeg uit bed, want om half 1 stond er een wedstrijd op het programma tegen de nummer 2 van de ranglijst: Donitas.

Grijpskerk, dat zelf 4e staat, speelde vorige week nog tegen de nummer 1 en ondanks het 4-0 verlies liet het team hoog niveau volleybal zien. De wedstrijd tegen Donitas kon dus alle kanten opgaan en beide teams waren vastberaden om punten te pakken.

Grijpskerk begon de wedstrijd met een ander team in de basis. Wegens ziekte van spelverdeler Marita Vrolijk en blessure van hoofdaanvaller Sarina Holtrop, had het team maar één wissel aan de kant van eigen team. Sanne Broeils, spelverdeler van Dames 4, stond in de basis en Marije Kloppenburg en Mariëlle Bouma van Dames 2 schoven aan op de bank.

Ondanks een andere samenstelling, speelde Grijpskerk rustig, gecontroleerd en liet Donitas de fouten maken. Op deze manier werd de eerste set gewonnen. De wedstrijd verliep gelijkwaardig en de vierde set was aangebroken met een stand van 2-1 in het voordeel van Grijpskerk.

Omslag

Nog één set moest gewonnen worden om deze wedstrijd te winnen met 3-1, maar dit verliep anders. Met een stand van 17-8 kwam er in eens een omslag. Het vertrouwen in elkaar was weg en Grijpskerk speelde ongecontroleerd. De pass kwam niet meer aan bij invaller Mariëlle Bouma en de set werd verloren met 26-24.

Op dezelfde wijze werd de vijfde set in gegaan en de wedstrijd werd verloren met 3-2. Met nog twee wedstrijden op het programma staat Grijpskerk vierde op de ranglijst. Zaterdag 11 april zullen de dames thuis aantreden tegen Veracles dames 3.

Bron: Westerkwartier