Nieuwe stalen schansen op fierljepcomplex

Na de grote renovatie van de fierljepaccommodatie van de laatste jaren heeft de Grijpskerker club zelf de afgelopen week de houten schansen vervangen door gegalvaniseerde stalen exemplaren, die uitschuifbaar zijn. Men kon dat bekostigen dankzij een cadeau van het SNS-fonds in 2014. De fierljepvereniging verkeert in de gelukkige omstandigheid dat men de technische kennis in huis heeft voor dit werk. De accommodatie is nu geheel gereed voor het grote NK fierljeppen op zaterdag 27 augustus 2016 in Grijpskerk. Dit jaar zal blijken of er verre afstanden kunnen worden gesprongen op 17 juni, op 8 juli en op 1 en 15 augustus. Het schansrecord is momenteel 21,16 meter. De buitentrainingen beginnen op 13 april voor de senioren en op 11 mei voor de jeugd.

Op de jaarvergadering, die werd gehouden op vrijdag 27 maart, trad Jeroen Kempenaar af als bestuurslid wegens verhuizing. Mathijs Kloppenburg werd gekozen als zijn opvolger. Op de vergadering werd besloten nieuwe trainingspakken aan te schaffen. Autohuis Aduard stelt het komend seizoen fraaie tassen beschikbaar voor de ljeppers. Een bijzondere wedstrijd in 2015 wordt het Nederlands Kampioen-schap voor de jeugd tot en met 12 jaar op zaterdag 5 september. Op de jaarvergadering werd een commissie samengesteld, die dit kampioenschap gaat voorbereiden.