Hervormde Kerk decor voor speelfilm

Na het succesvolle film Michel De Ruyter wordt er hard gewerkt aan een verfilming van Willen van Oranje. In de film is er ook ruimte voor de Noordelijke veldslagen zoals bij Heiligerlee en Noordhorn.

Filmmaatschappij Afilm heeft voor de zomer de Hervormde Kerk van Grijpskerk uitgekozen voor 3 draaidagen. De film speelt zich af tijdens de Tachtigjarige Oorlog. De Slag bij Noordhorn waar het leger van Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg door Francisco Verdugo werd verslagen zal in september worden verfilmd. Opname’s in Grijpskerk vinden eerder plaats. Na Verdugo’s overwinning ging hij in 1581 naar Grijpskerk. Het is niet bekend gemaakt dat de verwoesting van de kerk in 1582 zal worden verfilmd, wel heeft de filmmaatschappij aangegeven, gehele Kerkplein met zand te bedenken. Tevens zal het hekwerk rond de kerk tijdelijk worden verwijderd. Castingbureau voor de film is op zoek naar 10tal figuranten. Voel je geroepen om als dorpsbewoner mee te spelen in deze film, kan je alleen vandaag nog aanmelden via onderstaand mailadres.

astridveldslag@gmail.com