Dames 2 VC Grijpskerk verbaast iedereen met 4-0 winst

Zaterdag waren alweer de laatste thuiswedstrijden van VC Grijpskerk Sport je Fit. Het is een goed jaar voor de vereniging. Een week geleden werd het vierde damesteam van de vereniging nog kampioen en deze eer werd deze zaterdag ook behaald door het jongste miniteam.

Een grote prestatie, want de jonge volleyballers spelen voor het eerst competitie. Naast deze kampioenschappen verbaasde het tweede damesteam van VC Grijpskerk afgelopen zaterdag publiek, tegenstander en vooral zichzelf met een 4-0 overwinning tegen Haulerwijk DS1 dat enkele plaatsen hoger op de ranglijst stond.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het team, onder leiding van invallend coach Dineke Holtsema, gebrand op het behalen van punten. Fanatiek werd er begonnen met de wedstrijd en dit was meteen te zien aan de stand. Grijpskerk nam meteen een forse voorspong en wist Haulerwijk goed onder druk te houden. De eerste set werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen met 25-18.

Diagonaal

Ook in de tweede en derde set liet Grijpskerk zien wat ze in huis had. Er werd goed gepassd en libero Floor Kuiper liet enkele mooie verdedigingsacties zien. Spelverdeler Mariëlle Bouma wist haar aanvallers goed te vinden en verdeelde het spel op zo’n manier dat de tegenstander totaal de weg kwijtraakte. Meerdere malen werden diagonaal geslagen ballen van buitenaanvallers Dorien Geertsema en Marije Kloppenburg slecht of helemaal niet verdedigd en kwam Haulerwijk zelf niet tot aanvallen toe. Beide sets werden gewonnen met 25-15.

In de vierde set was Grijpskerk even het spoor bijster. De dames kwamen achter te staan en hadden veel moeite met het brengen van de pass. Toch kon het tij worden gekeerd en wist Grijpskerk gelijk te komen met de tegenstander. Daarna liep het puntenaantal uit met het voordeel bij Grijpskerk. De set werd gewonnen met 25-18. Deze uitslag kwam voor velen als een grote verassing. Dames 2 stond voor deze wedstrijd namelijk nog niet veilig voor eventuele PD-wedstrijden voor degradatie. Deze 4-0 winst geeft het team weer hoop. Volgende week is alweer de laatste wedstrijd die zal worden gespeeld in Paterswolde. De dames hopen uiteraard dat deze stijgende lijn kan worden voortgezet