VC Grijpskerk Dames 1 wint van Veracles

Zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd voor Grijpskerk Dames 1 op het programma, en deze werd gespeeld tegen Veracles Dames 3. Met twee geblesseerde spelers kreeg Dames 1 versterking met Elise de Boer uit Dames 4.

De vorige wedstrijd werd met 3-2 verloren, maar bij de uitwedstrijd had Grijpskerk het zelf weggegeven dus hier was nog wat recht te zetten. Dit uitte zich in de eerste set, de dames begonnen gedreven en fanatiek aan de wedstrijd en namen gelijk een voorsprong. Blijkbaar werd verwacht dat de set al binnen was want halverwege begon hier verandering in te komen, de concentratie verslapte en het spel werd slordiger. Waar eerst alles liep zoals het hoorde kwam nu de pass niet meer aan en wisten de dames niet meer te scoren. Dit resulteerde in een verlies van de eerste set, 17-25.

De tweede set was eigenlijk een kopie van de eerste set, ook hier werd het aan begin van de eerste helft goed volleybal laten zien maar was er halverwege de set weer een keerpunt. Coach Erwin probeerde hier nog verandering in te brengen met enkele wissels maar ook dit mocht niet meer baten, de tweede set werd ook verloren met 20-25.

Revanche

De dames wisten dat er iets moest veranderen als zij hier hun doelstelling nog wilden halen, de revanche op Veracles en een eventuele hogere plek op de ranglijst. De knop werd om gezet en zij gingen de voorsprong niet weer weggeven. Aangezien ze nu alles moesten geven gebeurde dat ook: de pass kwam weer aan, waardoor iedereen kon worden bediend aan het net en nu werd er niet meer genoegen genomen met de bal er alleen maar overheen brengen. Vooral over mid werd veel gescoord door Simone ‘t Hoen en Anniek Tel.

Veracles had zicht op de overwinning dus ook zij speelden vol overtuiging, wat resulteerde in mooie rally’s. Grijpskerk trok hier aan het langste eind, de set werd binnen gehaald met 25-22. Dit had Veracles waarschijnlijk niet verwacht, waardoor zij de vierde set niks meer hadden in te brengen. Dames 1 was op stoom gekomen en walste in deze set over hen heen. Carina Feitsma was van diagonaal naar buiten gewisseld en sloeg hier mooie ballen voor het blok langs en ook Annemiek Geertsema scoorde de ene na de andere bal op buiten. Deze set werd gewonnen met 25-13.
Dit betekende dat er een beslissende vijfde set moest worden gespeeld. Grijsperk was vastbesloten om nu met 3-2 te winnen en zette het goede spel uit de vierde set voort. Met mooie aanvallen en enkele tactische ballen werd ook de vijfde set gewonnen, waardoor de winst binnen was. Dit resulteert in een vijfde plek op de ranglijst, waar de dames tevreden mee mogen zijn. Komende zaterdag wordt de laatste wedstrijd gespeeld, tegen Olympia in Groningen.