Zwembad De Griffioen Grijpskerk bijna klaar voor opening

Afgelopen weken is er hard geklust door alle vrijwilligers om zwembad De Griffioen gereed te maken voor komend seizoen. De baden zijn gepoetst en weer gevuld, het houtwerk staat weer mooi in de lak en de machinekamer is weer gereed gemaakt.

“Naast de gewone voorjaarsklussen waren er dit jaar nogal wat andere werkzaamheden die uitgevoerd moesten worden. Het terrein bij de achteringang is compleet anders ingedeeld door de komst van de zonnepanelen. Het perron van het recreatiebad is vergroot, er is een zonneheuvel bijgekomen, er is een nieuwe toezichtpost gekomen en de airtrampoline is opnieuw geplaatst, maar dit keer vlakbij de hoofdingang”, vertelt Moniek Mosterman van De Griffioen. Ook zijn de bosjes aan de Dr. De Waardlaan kant gerooid en heeft Elize afgelopen week op die plek 62 zonnepanelen geplaatst.

“De 62 zonnepanelen zullen op jaarbasis 15.000 kWh gaan produceren daarmee is de verwachting dat het totale jaarverbruik zal dalen tot ongeveer 15.000 kWh, dit betekent dat we een besparing van ruim 60% gaan realiseren. Stichting Zwembad ‘De Griffioen’ doet vaak een beroep op de lokale ondernemers en heeft het beleid dat de werkzaamheden op het zwembad zoveel mogelijk lokaal worden uitgevoerd. De plaatsing van de zonne-panelen is, mede daarom, gegund aan Elize.”

Met deze investeringen verwacht stichting Zwembad ‘De Griffioen’ de begroting de komende jaren structureel op orde te houden, waarmee deze unieke faciliteit in Grijpskerk nog jaren beschikbaar is voor de bezoekers. “De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan het onderhoud van het terrein en het schoonmaken van de garderobe. Wij hopen op een drukke, warme en gezellige dag met de opening op zaterdag 2 mei om 13.30 uur”, aldus Moniek.