Kluften en Waarden presenteert ‘bakkersboekje’

De Stichting Kluften en Waarden te Grijpskerk heeft ook dit jaar weer een bijzonder boekje samengesteld. Op Koningsdag 27 april verschijnt deel 3 van de zogenaamde neringreeks over de middenstand van het dorp Grijpskerk in de vorige eeuw.

Dit deel gaat over de bakkers, waarbij ook de bakkers Bergsma en Mollema uit Gaarkeuken zijn meegenomen. Van de 20 bakkers, die in Grijpskerk hun bakkerij dreven, waren/zijn er De Boer, Buist, Dolfien, Van Heukelum, Jager, Jorritsma, Kamminga, Ruiter en Vos. Namen die inwoners mogelijk bekend voorkomen.

Acht bakkers

Het boekje telt 64 pagina’s in kleur, met vele afbeeldingen. De prijs is 7 euro. Verkooppunt is drukkerij en boekhandel Hoekstra. Het boekje zal officieel om half tien die dag worden aangeboden aan Harrie Jager van de gelijknamige bakkerij. De kopers van het boekje krijgen, uitsluitend op Koningsdag, een bon voor een verrassing bij Jager. Waren er in 1935 nog acht bakkers actief, nu is al weer vele jaren bakkerij Jager de enige in Grijpskerk, overigens tot volle tevredenheid van de inwoners uit het dorp en omgeving.

Van de beide eerder verschenen deeltjes uit de neringreeks (deel 1: slagers; deel 2: meubels, mode en textiel) zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar.