CMV Excelsior debuteert succesvol op het ONFK

CMV Excelsior nam zaterdag voor het eerst deel aan de Open Nederlandse Fanfare kampioenschappen. Dit evenement vindt jaarlijks plaats voor fanfareorkesten, dit jaar weer in de geheel vernieuwde Lawei in Drachten.

Elk orkest speelt hier één verplicht werk voor haar divisie welke wordt beoordeeld door een geblindeerde jury. CMV Excelsior debuteerde direct in de tweede divisie, waar het werk Highland Villiages Dances van Rob Goorhuis. Naast Excelsior waren er nog 5 orkesten die in dezelfde divisie meestreden.

Vol enthousiasme is het orkest dit pittige werk aangevlogen tijdens de repetities met dirigent Andries de Haan en zaterdag was het dan zover. Na de loting mocht Excelsior als eerste het podium betreden om de jury en alle toeschouwers het werk te laten horen. Dit werd zeer verdienstelijk gedaan en iedereen was na het optreden tevreden. De jury beoordeelde het optreden met 87,33 punten, goed voor een derde plaats in de tweede divisie.