Klinkende zege VC Grijpskerk heren 1

Voor heren 1 VC Grijpskerk Sport je Fit stond zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op de planning tegen Olympia uit Groningen. Er moest nog een punt worden gehaald om de derde plek in de eerste klasse veilig te stellen.

De heren speelden deze wedstrijd weer eens met een libero. Rob van der Wilt had deze schone taak wegens een lichte blessure.
Vanaf de eerste set waren de heren direct scherp. Er werd goed aangevallen, er was servicedruk en er werd goed verdedigd. De opstelling die dit seizoen al meerdere keren succes bleek te hebben, had dat nu ook weer. Er kon worden uitgelopen naar vijf punten verschil, de heren van Olympia hadden er geen moment grip op. De eerste set werd gewonnen met 25-21.

Veilig

Hiermee werd de derde plek in de eerste klasse veilig gesteld. Een mooi resultaat. Ook de tweede set werd goed begonnen. Ondanks dat coach Stans Baar enige wijzigingen had doorgevoerd, had dit geen enkele invloed. Het gevarieerde spel bleef, de blokkering zat goed en ook de servicedruk was weer aanwezig. Ook hier had Olympia geen antwoord op, zodat deze set ook gewonnen werd met 25-22. In de derde set werd er weer gewisseld. Ook bleek nu weer dat de heren hier goed mee konden omgaan. Tot 23-19 leek er niets aan de hand, echter toen stokte de motor heel even. Gevolg was dat Olympia op gelijke hoogte kwam, 24-24. Na enkele spannende punten en mooie aanvallen van beide kanten, kon Grijpskerk de set toch naar zich toetrekken met 27-25.

De laatste set was nog een formaliteit. Grijpskerk heeft al vaak laten zien dit seizoen, dat het dit punt makkelijk kan weggeven. Echter niet tegen Olympia. Iedereen van Grijpskerk bleef fel, mooie aanvallen van onder anderen Erwin Smeenk en Hessel Kuipers, brachten de heren weer op mooie marge van 5 punten. Peter Teeninga, wist alle aanvallers de gehele set, te vinden als spelverdeler. Zo werd ook de vierde set gewonnen met 25-20. Een prachtige afsluiting van het seizoen, derde in de eerste klasse met een mooie 4-0 overwinning als besluit.